15 Ağustos 2013 Perşembe

Borani Nedir Borani Nasıl Yapılır Malzemeleri

Borani Nedir Borani Nasıl Yapılır Malzemeleri, borani Tarifi,  borani kelime anlamı, borani boranı, borani tarifi, borani nasıl yapılır, borani yemeği, borani ne demek

Borani Tarifi 

  • 1,5 kilo pancar (pazı)
  • 250 gram orta yağlı iri kıyma
  • Yarım bardak börülce (lolaz)
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber


Soğanı ince ince doğrayın. Pancarları yıkayıp fazla suyunu süzün ve ince ince kıyın. Lolazı yumuşayıncaya kadar haşlayın, suyunu dökün ve sıcak su içinde bekletin.

Kıymayı kendi yağında kavurun. Kıyma suyunu salıp çekince içine yağın yarısını ve ince ince doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanlar iyice şeffaflaşıp yumuşayınca salça, tuz ve karabiberi ekleyip bir iki çevirdikten sonra kıyılan pancarları ilâve edin. Lolazı da ekleyerek bir bardak su koyun, kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.

Servis yaparken kalan yağı kızdırın, ateşten alıp kırmızıbiberi ekleyin ve yemeğin üstüne gezdirin.

Not: İstenirse sarımsaklı yoğurt ile de servis yapılabilir.