9 Ağustos 2013 Cuma

Cevizli Ev Baklavası Nasıl Yapılır Tarifi

Cevizli Ev Baklavası Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri
  • Üç tane yumurta
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir tane kabartma tozu
  • Bir tatlı kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yeteri kadar un
  • Kırılmış ceviz 
  • 200 gram margarin
  • Mısır nişastası
Şerbeti İçin
  • Dört bardak şeker
  • Beş bardak su
  • Bir kaç damla limon suyu
Yapılışı
Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın.
Alabildiği kadar un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur yapın.
Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölün.
Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10'ar 10'ar üst üste koyun.
10'arlı olarak grupladığınız üç parçadan  her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde açın.
Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz serperek üst üste yerleştirin.
Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde eritilmiş yağı dökün.
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar fişirin
Baklavayı fıından aldıktan sınra soğumasını bekleyin.
Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün.

Şebetin Yapılışı
Şerbetin yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dakika kaynattıktan sonra alın. Şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dakika daha kaynatın.  Şerbeti sıcak sıcak soğuk baklavanın üzerine dökün.

Baklavanın şerbetini çekmesi için bir gece ya da en az 5 saat bekletin.