8 Ağustos 2013 Perşembe

Cevizli Ev Baklavası Tarifi Cevizli Ev Baklavası Oktay Cevizli Ev Baklavası Nasıl Yapılır Malzemeleri Tatlılar

Cevizli Ev Baklavası Tarifi, Cevizli Ev Baklavası Oktay Cevizli Ev Baklavası Nasıl Yapılır Malzemeleri Tatlılar, Cevizli Ev Baklavası Oktay Usta, yemek tarifleri, tatlı tarifleri,  cevizli ev baklavası tarifi, cevizli ev baklavası tarifleri, cevizli ev baklavası yapılışı, cevizli baklava, fırında cevizli ev baklavası, ev baklavası yapmak için gerekli malzemeler, oktay usta cevizli ev baklavası, ev baklava pişirmek.

Cevizli Ev Baklavası Tarifi  

  • Beş su bardağı un
  • İki tane yumurta
  • Bir çay bardağı sıvıyağ
  • Üç çorba kaşığı sirke
  • Bir paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı su
  • Bir fiske tuz
  • Bir çay bardağı süt
  • Açmak İçin
  • Buğday nişastası

İç Harcı

  • Ceviz

Üzeri İçin

  • 200 gram tereyağı
Şerbeti İçin
  • Bir kilotoz şeker
  • Dört su bardağı su
  • Yarım limon

Yapılışı
Unu karıştırma kabına alıyoruz.
Tuzunu ve kabartma tozunu döküyoruz.
Ortasını havuz gibi açıyoruz.
Havuza yumurtaları kırıyoruz.
Sıvıyağı, sütü ve sirkeyi döküyoruz.
Ortadan başlayarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
Hazırladığımız hamuru yuvarlıyoruz ve kalın bir fitil haline getiriyoruz.
Fitili önce 3 eşit parçaya bölüyoruz.
Bu üç hamurdan da 17şer dilim hamur kesiyoruz.
Bu hamurları da üzerine nişasta serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
3 tane 17 kat baklava hamurunu açıp üstüste koyuyoruz.
Üçünü de tekrar tepsi büyüklüğünde açıyoruz.
ilk 17 katlı hamuru yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz.
Üzerine öğüttüğümüz cevizin yarısını serpiyoruz.
İkinci 17 katlı hamuru da üzerine yerleştiriyoruz.
Kalan cevizi üzerine serpiyoruz.
Son parça 17 katlı hamuru da parçalanmamış tarafı üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz.
Kenarlarını bıçak yardımıyla, dikkatli bir şekilde içeri doğru itiyoruz.
Baklavamızı dilimliyoruz.
Üzerine eritilmiş olan tereyağını gezdirerek döküyoruz.
5 dakika yağını çekmesi için bekletiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
20 dakika sonra fırının derecesini 190a çıkarıyoruz.
Nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
Şerbet malzemelerini kaynatıyoruz ve soğutuyoruz.
Soğumuş şerbeti sıcak baklavaya döküyoruz.
Şerbetini çekince servis ediyoruz.