16 Ağustos 2013 Cuma

Cevizli Ev Baklavası Tarifi

Cevizli Ev Baklavası Tarifi, cevizli ev baklavası yapılışı, ev baklavası tarifi, cevizli baklava malzemeleri, tatlılar, yemek tarifleri, ev baklavası tarifi tarifleri, ev baklavası hamuru, ev yapımı cevizli baklava, ev baklavası nasıl yapılır, baklava tarifi

Cevizli Ev Baklavası Tarifi  
Malzemeler
Hamuru İçin:

  • Dört su bardağı un
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir su bardağı ılık süt
  • 100 gram tereyağı
  • Bir adet yumurta
Şerbet İçin:
  • Beş su bardağı şeker
  • Dört su bardağı su
  • Yarım  limonun suyu

İçi İçin:

  •  250 gram dövülmüş ceviz

Hamuru Açmak İçin:

  • 500 gram buğday nişastası
  • 150 gram tereyağı

Yapılışı
İlk olarak bir kabın içine 4 su bardağı unumuzu, kabartma tozumuzu, eritilmiş 100 gr. tereyağını, 1 adet yumurtayı, ılık sütümüzü koyarak iyice kulak memesini kıvamına gelecek kadar yoğuruyoruz ve 10-15 dk. dinlemesini bekliyoruz. 

Dinlenmiş olan hamurumuzu 3 parçadan 16 adet eşit parçalar kopararak yine 5 dk. kadar dinlendiriyoruz.

Daha sonra her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın ama aralarına bolca nişasta serpin ve böylece 16 elde ettiğimiz parçaların hepsini üst üste koyun ama en üstekine yani tepsimizin en üstündeki kata nişasta serpmeyin ve yine merdane ile yuvarlak fırın tepsimiz büyüklüğünde açın. 

Bu şekilde hepsinden 16’lı 3 adet grup elde edin. Fırın tepsimizi iyice yağlayın öncelikle ilk 16’lı grubu tepsimize yayın ve üzerine cevizlerimizin yarısını dökün sonra 2.inci 16 ‘lı grubumuzu koyun ve üzerine kalan cevizlerimi serpin kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. 

Son grubu da açıp en üste serin ve son 16’lı grubu da tepsimize yaydıktan sonra yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. 

Bir tavada kızartacağımız kızgın 150 gr. tereyağını yufkaların her yerine gelecek şekilde dökün ve 200 C fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığımız baklavamızı soğuması için bir kenara koyarken bir tencerenin içine su ve şekerimizi iyice kaynatın ve kaynadıktan sonra yarım limon suyu koyarak bir taşım daha kaynatın. 

Yine baklava soğuk şerbet ılık iken şerbetimizi baklavamızın üstüne dökün ve 5-6 aslında 1 gün bekletilmesi daha iyi sonuç veriyor bekletin. Daha sonra servis yapın.