4 Ağustos 2013 Pazar

Düdüklü Tencerede Etli Kuru Fasulye Tarifi

Düdüklü Tencerede Etli Kuru Fasulye Tarifi, düdüklü tencerede etli kuru fasulye nasıl yapılır, etli kuru fasulye tarifleri, düdüklü tencerede kuru fasulye kaç dakikada pişer,  düdüklü tencerede kuru fasulye ne kadar sürede pişer, düdüklü tencerede kuru fasulye haşlama, düdüklü tencerede taze fasulye, düdüklü tencerede kuru fasulye tarifi oktay usta

Düdüklü Tencerede Etli Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeleri:

  • 150 gram dana kuşbaşı et
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı kaynar su

Ön Söz:
Kuru fasulye acil durumlarda ıslatılmadan da tencere veya düdüklüde pişirilebilir. Yemeğinin yapılması için kuru fasulyenin düdüklü tencerede 5 dakika haşlanması yeterlidir. Koyun ve kuzu eti çabuk piştiği için, yemek yaparken önceden haşlanmasına gerek yoktur. Bu etler kavrularak doğrudan yemekte kullanılır. Sığır ve dana eti düdüklü tencerede geç pişer. Bu etlerle yemek yaparken etin önceden yarı pişmiş olarak “düdüklüde veya tencerede” haşlanması gerekir. Kuru fasulye yemeğinde kullanacağınız etin az veya çok, ya da kuşbaşı veya kemikli olmasının önemi yoktur.

Ön Hazırlık:
Soğan soyulacak ve yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Fasulyenin Islanması ve Gazının Alınması:
Tencere içerisine 2 su bardağı kuru fasulye ve üzerine üç parmak geçesiye kadar soğuk su konulacak, bir gece boyu bekletilecek. Sabah suyu değiştirilecek ve normal ısıda bir taşım kaynatılacak. Üzerine biriken “insanda gaz yapan” köpükler alınacak ve ocak söndürülecek. Ardından tencere içine bir su bardağı soğuk su “fasulyelerin pişmeye devam etmemesi için” konulacak ve fasulyeler süzülecek.

Etin Haşlanması:
Tencere’ye 4 su bardağı soğuk su ve kuşbaşı et konulacak. Malzemeler yüksek ısıda kaynamaya başladıktan sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Tencerenin kapağı kapatılacak. Malzemeler düşük ısıda 45 dakika süre ile haşlanacak. Etin haşlama suyu bardakla ölçülecek. Et suyu 6 su bardağı ölçüsüne tamamlanarak yemekte kullanılacak.

Maharetini Göster :
Düdüklü tencere içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılacak, salça katılacak ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Ardından fasulye, haşlanmış et, 6 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü tencerenizin kuru fasulye pişirme süresini dikkate alarak kuru fasulye pişirilecek. Fasulye piştikten sonra yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum. Kaynak: .klasiktatlar.com