Kemikli Etli Kuru Fasulye Tarifi Oktay Usta, kemikli kuru fasulye tarifi resimli, kemikli etli kuru fasulye tarifi oktay usta, etli kuru fasulye yemek tarifi, kemikli dana etli kuru fasulye tarifi, kemikli etli kuru fasulye tarifi düdüklüde, pilav tarifi
Malzemeleri:
- 1,5 bardak kuru fasulye
- 250 gram kemikli et
- Dört tane kuru soğan
- Altı tane yeşil sivri biber
- Dört yemek kaşığı sıvıyağ
- Bir silme yemek kaşığı domates salçası
- Bir silme yemek kaşığı biber salçası
- Kaynar su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
1,5 bardak kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın.
Ertesi gün suyunu döküp yıkayıp süzün.
Kuru fasulyelerinin üstünü biraz geçen bir suda haşlamaya başlayın.
Başka bir tencerede yağı kızdırın içine yemeklik doğranan soğanları ve yeşil biberleri atın.
Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Eti suyunu salıp çekene kadar pişirin.
İçine salçaları ve biberleri ilave edin.
Haşladığınız kuru fasulyeleri ekleyin.
Her fasulyenin pişme süresi farklı olduğu için işinizi şansa bırakmayın.
Yaklaşık 1 saat kadar pişirin.
Pirinç pilavı ve soğanla ikram edin.
Soğanları limon ve kimyonla soslar nefis olur.