21 Ağustos 2013 Çarşamba

Oktay Usta Aşure Tarifleri Aşure Malzemeleri Nohutlu Fasulyeli Buğdaylı Üzümlü Kayısılı İncirli Aşure Nasıl Yapılır

Oktay Usta Aşure Tarifleri Aşure Malzemeleri Nohutlu Fasulyeli Buğdaylı Üzümlü Kayısılı İncirli Aşure Nasıl Yapılır, oktay usta aşure tatlılar, yeşil elma oktay usta aşure tarifleri, sultan asure oktay usta, oktay usta aşure tatlısı, sahrap soysal aşure tarifi, oktay usta yemek tarifleri aşure, oktay ustadan aşure tarifi

Aşure Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir çay fincanı nohut
  • Bir çay fincanı kuru fasulye
  • 1.5 su bardağı aşurelik bulgur ya da buğday
  • Yarım su bardağı kuru üzüm  
  • Yeteri kadar ceviz
  • 20  tane kuru kayısı
  • 20 tane kuru incir
  • Yeteri kadar yer fıstığı
  • Yeteri kadar fındık
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar ceviz içi
  • İki su bardağı toz şeker
  • Tarçın
  • İsteğe göre üzeri için nar taneleri
Yapılışı
Nohut ve kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın.
Islatılmış nohut ve fasulyeyi yıkayıp tencereye alın.
Buğdayı da güzelce yıkayıp onları da ekleyin.
Üzerine 3 parmak kadar geçecek şekilde su ekleyin.
Buğday, nohut, kuru fasulyeyi yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kayısı ve inciri küçük küçük doğrayın.
Üzümlerin saplarını çıkarıp iyice yıkayın.
Yumuşayıp biraz pişen nohut, fasulye ve buğdayın içine kayısı, incir ve üzümü ekleyin.
Tuzu ilave edin.
Suyu yetersiz gelirse tekrar kaynamış su ekleyin.
Şekerini ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan ve kıvama geldikten sonra ateşi kapatın.
Aşureleri servis tabaklarına alın.
Üzerini ceviz, fındık, fıstık....vb süsleyin.
Tarçını üzerine serpin.
İsterseniz üzerine nar taneleri de koyabilirsiniz.