2 Ağustos 2013 Cuma

Patatesli Kol Böreği Tarifi

Patatesli Kol Böreği Tarifi Oktay Usta, yemek tarifleri, patatesli kol böreği tarifi, patatesli kol böreği portakal ağacı, patatesli börek, el açması patatesli kol böreği, hazır yufkadan patatesli kol böreği, patatesli kol böreği uzman tv, börek tarifleri, patatesli tepsi böreği.

Patatesli Kol Böreği Tarifi
Malzemeleri: 
  • 6 tane yufka
  • 5-6 tane orta boy patates
  • 300 gram beyaz peynir
  • 500 gram süt
  • 2 tane yumurta
  • Yarım paket tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
 Yapılışı
Patatesleri kabuklarıyla haşlayın.
Soyduktan sonra rendeleyin ya da ezin.
Patates püresinin içine yeterince tuzu ve baharatlarını ilave ederek karıştırın.
Çeyrek paket tereyağını, yarım su bardağı sütü ve beyaz peyniri de ekleyip karıştırın.
Her bir yufkayı ortadan ikiye kesip yarım ay şekline getirin.
Düz ve geniş kısmına hazırlanan iç harçtan koyarak sarın.
Yağladığımız tepsiye uzunlamasına ya da ortadan başlayarak sarmal daire şeklinde yerleştirin.
Geri kalan sütü ve yumurtaları, kalan erittiğimiz çeyrek paket tereyağını ile ılıştırıp, tepsinin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Böreğin yumuşak olmasını istiyorsanız fırından çıkar çıkmaz üzerini kapatın.