3 Ağustos 2013 Cumartesi

Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır Tarifi

Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır Tarifi
 Malzemeleri:
  • 1 kilo tavuk pirzola
  • 4 tane patates
  • 4 tane domates
  • Yeşil ya da tercihe göre kırmızı  biber 
  • 1 kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım kaşık domates salçası
  • Yarım kaşık acı biber salçası
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Bir tatlı kaşığı dağ kekiği
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı
Patatesler parmak şeklinde doğranır. 
Soğanlar ezilmeyecek şekilde ince ince kıyılır. 
Derin bir kapta salçalar, tuz ve baharatlar zeytinyağı ile beraber karıştırılarak sos haline getirilir. 
Tepsiye serdiğimiz tavuk pirzola, soğan ve sosun yarısı ile iyice karıştırılır. 
Sosun kalanı patates ile karıştırılarak tepsiye dizilir.
Lezzeti arttırmak için, tepsideki boşluklara kestiğimiz domates, yeşil biber ve sarımsaklar dizilir. 
Önceden 230 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir. 
İsteğe göre pilavla birlikte servis edilebilir.