26 Ağustos 2013 Pazartesi

Yemek Tarifleri Oktay Usta Hazır Börek Tarifleri

Yemek Tarifleri Oktay Usta Hazır Börek Tarifleri, yemek tarifleri oktay usta, pratik yemek tarifleri oktay usta, etli yemek tarifleri oktay usta, yemek tarifleri resimli, pasta tarifleri, yemek tarifleri oktay usta resimli, yemek tarifleri oktay usta sulu yemekler, yemek tarifleri oktay usta etli yemekler, yemek tarifleri oktay usta pasta

Hazır Börek Tarifi
Malzemeler
  • Yufka
Sosu için
  • İki su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • İki tane yumurta
Yapılışı
Sosu yapmak için yoğurdu, sıvı yağı ve yumurtayı iyice çırpın.
Daha sonra isteğinize göre, patatesli, patlıcanlı, peynirli ya da kıymalı iç harç hazırlayın.
Tepsiyi yağlayın daha sonra yufkayı serin.
Üzerine kaşıkla sostan dökün.
İç harcından yufkaya sürün.
Her yufkada sosla birlikte iç harcı da sürün.
Bu işlemi 4 yufka üst üste gelene kadar devam edin.
En son olarak son yufkayı serin.
Üzerine sosu sürün.
İsteğe göre çörek otu, susam dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
İster pişmeden, ister piştikten sonra dilimleyin.